Zorgpunt: verhuur en verkoop van kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal. Verhuur per dag zonder waarborg.
Orthoshop Apotheek Meeusen: terugbetaalde orthopedische hulpmiddelen (prothesiologie, bandagisterie, braces, mobiliteitshulpmiddelen en orthopedische schoenen).

Openingsuren en adres

Oostmalseweg 102a
2340 BEERSE
014 61 82 29

info@apotheekmeeusen.be
maandag tem vrijdag
9.00 - 12.00 en 13.30 - 18.30


Zeer ruime parking achter en naast de apotheek! Ook parking mindervaliden vooraan.

Steunkousen en drukverbanden

Wij hebben een zeer ruime voorraad steun- en compressiekousen standaard op voorraad, waardoor u zeer snel geholpen kan worden.

•Steunkousen: bij pijnlijke benen of lichte vorm van spataders kan het dragen van een steunkous reeds volstaan. De lichte en gelijkmatige druk die door deze kousen wordt uitgeoefend is reeds voldoende om de meest pijnlijke stuwingen tegen te gaan.

•Compressiekousen: bevorderen de veneuze retour van het bloed door een van onder (aan de enkel) naar boven afnemende druk uit te oefenen : depressieve compressie. Op die wijze wordt de terugvloei van aderlijk bloed naar het hart bevorderd. De kousen moeten aan uw benen aangepast zijn om efficiënt te zijn. Toepassing: bv. bij zwangerschap.
•Anti-emboliekousen: Om de vorming van bloedklonters in de onderste ledematen te voorkomen, bij bedlegerige patiënten na een operatie of een bevalling. Standaardmaten zijn leverbaar uit voorraad.De maten worden best 's morgens genomen, in rust of eventueel overdag na minstens 20 minuten rugligging met de benen omhoog. Indien gewenst kan dit op een discrete manier in onze apotheek gebeuren of komen we indien nodig tot bij u thuis.

Volgende gegevens kunnen nodig zijn om het voor u geschikte paar te bestellen:

•Geslacht en gewicht van de persoon
•Schoenmaat
•Enkelomtrek, kuitomtrek, beenlengte
•Lengte van de kous: korte kous, kniekous, dijkous, volledige panty, ...
•Kleur van de kous: zwart, blauw, kastanjebruin, ...
•Compressieklasse
•Open teen of gesloten teen

CENTPURCENT

Nieuw in ons gamma!!
Het Belgische hypoallergene cosmetica merk Centpurcent op basis van 100% natuurlijke en pure mineralen.
Geschikt voor alle huidtypes en medisch verantwoord!

Orthoshop

Apotheek Meeusen werkt samen met Orthoshop. Door deze samenwerking worden technische orthopedie, bandagisterie, mobiliteitshulpmiddelen en antidecubitus kussens (mits voldaan is aan de voorwaarden van een correct voorschrift) aan remgeld afgeleverd. Iedere woensdag voormiddag is er een zitdag in de thuiszorgafdeling van de apotheek met een zorgverstrekker.
lees meer

Thuiszorg

Verhuur van bedden, rolstoelen, krukken, hometrainer, ...
Grote artikelen (zoals zieken-huisbed) worden binnen de 24u thuis afgeleverd.

lees meer

Medicatieschema

Wij maken graag een medicatieschema voor u op!

lees meer

Huidanalyse

Welk huidtype heb ik? Welke producten zijn geschikt voor mijn huid? Gebruik ik eigenlijk de juiste verzorging? Weet ik echt wel wat mijn huid nodig heeft? Welke zonnefactor gebruik ik best? Is mijn reinigingsproduct aangepast aan mijn huidtype?...

De huidanalyse maakt deel uit van onze gratis zorg voor uw gezondheid en duurt een 20-tal minuten. Daarom vragen wij U ook om hiervoor een afspraak te maken : via mail, telefonisch of in de apotheek.

Huisbereidingen

Even doeltreffend als de grote merken maar goedkoper!
Informeer naar onze unieke huisspecialiteiten.

INCONTINENTIE

Wenst u informatie of een afspraak te maken over urineverlies? Geef ons een seintje, zo kunnen we u rustig en discreet informeren.
Er zijn gratis stalen beschikbaar van alle soorten TENA/ MOLICARE incontinentieverbanden

Wij bieden u tot 40% korting op incontinentiemateriaal

lees meer

FURTERER

Nieuw in ons gamma de haarverzorgingen van Furterer op basis van 100% natuurlijke etherische oliën en plantenextracten!!

MEDELA

Sinds kort behoort onze apotheek tot de "preffered apothekers" waarbij je terecht kan voor de verhuur van het professionele symphony aflkolftoestel, voor de aankoop van alle toebehoren en uiteraard voor het nodige advies en begeleiding mbt het geven van borstvoeding en/of het afkolven!!

Lees meer via deze link.

Cookies - Privacy - Oostmalseweg 102 2340 BEERSE - 014 61 82 29 - info@apotheekmeeusen.be - APB: 130405