Zorgpunt: verhuur en verkoop van kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal. Verhuur per dag zonder waarborg.
Orthoshop Apotheek Meeusen: terugbetaalde orthopedische hulpmiddelen (prothesiologie, bandagisterie, braces, mobiliteitshulpmiddelen en orthopedische schoenen).

Openingsuren en adres

Oostmalseweg 102a
2340 BEERSE
014 61 82 29

info@apotheekmeeusen.be
maandag tem vrijdag
9.00 - 12.00 en 13.30 - 18.30


Zeer ruime parking achter en naast de apotheek! Ook parking mindervaliden vooraan.

Zwangerschap

Een kind is in de baarmoeder niet tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf beschermd. Medicijnen, alcohol en roken kunnen de ontwikkeling van het ongeboren kind negatief beïnvloeden.
Het is daarom altijd verstandig uw arts en apotheker te vertellen dat u zwanger bent als u medicijnen moet gaan gebruiken.

Niet alle medicijnen zijn schadelijk voor het ongeboren kind. Van een beperkt aantal middelen is bekend dat ze zonder problemen kunnen worden gebruikt. Lactulose (tegen verstopping) is daar een voorbeeld van. Van een aantal andere medicijnen staat vast dat ze schadelijk zijn. Maar van de grootste groep medicijnen is (nog) niet bekend welke invloed ze op de vrucht hebben. In de bijsluiter staat dan dat er onvoldoende gegevens bekend zijn om te beoordelen of het medicijn schadelijk is. Uw arts zal u zo'n middel alleen voorschrijven als er geen veilig middel voorhanden is. Dat is bijvoorbeeld het geval als u lijdt aan epilepsie. Een epilepsieaanval kan schadelijker zijn voor het kind dan het gebruik van een epilepsiemiddel. In zo'n geval is het verstandig dat uw medicijngebruik intensief wordt begeleid door de arts en de apotheker.

Let op! Vrij verkrijgbare medicijnen, zoals pijnstillers, laxeermiddelen, hoestmiddelen en vitamines, zijn medicijnen en kunnen dus ook schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Dit geldt ook voor alternatieve medicijnen en kruiden. Als u dit soort middelen wilt gebruiken tijdens uw zwangerschap, overleg dan altijd eerst met uw apotheker, arts of verloskundige.

Adviezen als u zwanger wilt worden of al zwanger bent.
•Stop tijdig met de pil en wacht één gewone menstruatie af voordat u zwanger wordt. De datum van de bevruchting en dus de 'uitgerekende' datum is dan beter te bepalen.
•Gebruik het liefst geen medicijnen. Als u chronisch medicijnen moet gebruiken, overleg dan met uw arts of apotheker of u uw medicijnen kunt blijven gebruiken of dat het nodig is over te schakelen op een veiliger alternatief. Overleg hierover met uw arts ruim voordat u zwanger bent! De eerste weken is de baby het kwetsbaarst, en soms is het niet mogelijk van de ene op de andere dag over te stappen op een ander medicijn.
•Slik elke dag één tablet (0.4 mg) foliumzuur. Begin hiermee zodra u zwanger wilt worden. Blijf de tabletten gebruiken, ook als het maanden, een jaar of nog langer duurt voor u werkelijk zwanger bent. Foliumzuur verkleint de kans op een kind met een open schedel of een open rug.

We vinden het heel fijn u te begeleiden tijdens deze mooie periode. Dit gaat van het verzachten van de typische zwangerschapskwaaltjes (constipatie, spierkrampen, zware benen en spataders, maagzuur...) tot advies ter preventie van striemen, verzorging van acne (tgv hormonale schommelingen)...

CENTPURCENT

Nieuw in ons gamma!!
Het Belgische hypoallergene cosmetica merk Centpurcent op basis van 100% natuurlijke en pure mineralen.
Geschikt voor alle huidtypes en medisch verantwoord!

Orthoshop

Apotheek Meeusen werkt samen met Orthoshop. Door deze samenwerking worden technische orthopedie, bandagisterie, mobiliteitshulpmiddelen en antidecubitus kussens (mits voldaan is aan de voorwaarden van een correct voorschrift) aan remgeld afgeleverd. Iedere woensdag voormiddag is er een zitdag in de thuiszorgafdeling van de apotheek met een zorgverstrekker.
lees meer

Thuiszorg

Verhuur van bedden, rolstoelen, krukken, hometrainer, ...
Grote artikelen (zoals zieken-huisbed) worden binnen de 24u thuis afgeleverd.

lees meer

Medicatieschema

Wij maken graag een medicatieschema voor u op!

lees meer

Huidanalyse

Welk huidtype heb ik? Welke producten zijn geschikt voor mijn huid? Gebruik ik eigenlijk de juiste verzorging? Weet ik echt wel wat mijn huid nodig heeft? Welke zonnefactor gebruik ik best? Is mijn reinigingsproduct aangepast aan mijn huidtype?...

De huidanalyse maakt deel uit van onze gratis zorg voor uw gezondheid en duurt een 20-tal minuten. Daarom vragen wij U ook om hiervoor een afspraak te maken : via mail, telefonisch of in de apotheek.

Huisbereidingen

Even doeltreffend als de grote merken maar goedkoper!
Informeer naar onze unieke huisspecialiteiten.

INCONTINENTIE

Wenst u informatie of een afspraak te maken over urineverlies? Geef ons een seintje, zo kunnen we u rustig en discreet informeren.
Er zijn gratis stalen beschikbaar van alle soorten TENA/ MOLICARE incontinentieverbanden

Wij bieden u tot 40% korting op incontinentiemateriaal

lees meer

FURTERER

Nieuw in ons gamma de haarverzorgingen van Furterer op basis van 100% natuurlijke etherische oliën en plantenextracten!!

MEDELA

Sinds kort behoort onze apotheek tot de "preffered apothekers" waarbij je terecht kan voor de verhuur van het professionele symphony aflkolftoestel, voor de aankoop van alle toebehoren en uiteraard voor het nodige advies en begeleiding mbt het geven van borstvoeding en/of het afkolven!!

Lees meer via deze link.

Cookies - Privacy - Oostmalseweg 102 2340 BEERSE - 014 61 82 29 - info@apotheekmeeusen.be - APB: 130405