Zorgpunt: verhuur en verkoop van kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal. Verhuur per dag zonder waarborg.
Orthoshop Apotheek Meeusen: terugbetaalde orthopedische hulpmiddelen (prothesiologie, bandagisterie, braces, mobiliteitshulpmiddelen en orthopedische schoenen).

Openingsuren en adres

Oostmalseweg 102a
2340 BEERSE
014 61 82 29

info@apotheekmeeusen.be
maandag tem vrijdag
9.00 - 12.00 en 13.30 - 18.30


Zeer ruime parking achter en naast de apotheek! Ook parking mindervaliden vooraan.

Verbandmateriaal

Kleefpleisters zijn linnen of plastiek banden waarvan één zijde kleefstof bevat. Je gebruikt ze enkel om andere verbanden vast te leggen. Voor een gevoelige huid bestaan er hypoallergene kleefpleisters.
Wondpleisters zijn stroken kleefpleister waarop in het midden een wondkussentje is aangebracht. Ze zijn te gebruiken bij het afdekken van kleine, oppervlakkige wonden.
Steriele kompressen bestaan uit gaas of cellulose en worden gebruikt voor het reinigen, ontsmetten en afdekken van wonden. Je koopt ze best individueel verpakt.
Elastische windels zijn van geweven katoen en elastiek en krijgen na uitrekken terug hun oorspronkelijke lengte. Ze worden gebruikt om gewrichten te ondersteunen of zwelling tegen te gaan.
Gaaswindels zijn niet rekbaar. Ze worden gebruikt om een ander verband (bv. kompres) te fixeren.
Steriel drukverband, ook nood- of snelverband genoemd is een zwachtel waarop een kompres zit met binnenin vochtopslorpende watten. Het wordt gebruikt om een ernstige of levensbedreigende wonde te stelpen of een wonde steriel af te dekken.
Elastisch netverbandis een elastisch, met grote mazen geweven verband dat gebruikt wordt om ander verband op zijn plaats te houden.
Kousverband is een buisvormig, licht rekbaar, geweven jersey verband bedoeld om ander verband op vingers, tenen, armen of benen te fixeren.
Driehoeksverband is een driehoekig verband om een ander verband of een spalk op zijn plaats te houden of om als draagdoek of steriel verband te gebruiken.

CENTPURCENT

Nieuw in ons gamma!!
Het Belgische hypoallergene cosmetica merk Centpurcent op basis van 100% natuurlijke en pure mineralen.
Geschikt voor alle huidtypes en medisch verantwoord!

Orthoshop

Apotheek Meeusen werkt samen met Orthoshop. Door deze samenwerking worden technische orthopedie, bandagisterie, mobiliteitshulpmiddelen en antidecubitus kussens (mits voldaan is aan de voorwaarden van een correct voorschrift) aan remgeld afgeleverd. Iedere woensdag voormiddag is er een zitdag in de thuiszorgafdeling van de apotheek met een zorgverstrekker.
lees meer

Thuiszorg

Verhuur van bedden, rolstoelen, krukken, hometrainer, ...
Grote artikelen (zoals zieken-huisbed) worden binnen de 24u thuis afgeleverd.

lees meer

Medicatieschema

Wij maken graag een medicatieschema voor u op!

lees meer

Huidanalyse

Welk huidtype heb ik? Welke producten zijn geschikt voor mijn huid? Gebruik ik eigenlijk de juiste verzorging? Weet ik echt wel wat mijn huid nodig heeft? Welke zonnefactor gebruik ik best? Is mijn reinigingsproduct aangepast aan mijn huidtype?...

De huidanalyse maakt deel uit van onze gratis zorg voor uw gezondheid en duurt een 20-tal minuten. Daarom vragen wij U ook om hiervoor een afspraak te maken : via mail, telefonisch of in de apotheek.

Huisbereidingen

Even doeltreffend als de grote merken maar goedkoper!
Informeer naar onze unieke huisspecialiteiten.

INCONTINENTIE

Wenst u informatie of een afspraak te maken over urineverlies? Geef ons een seintje, zo kunnen we u rustig en discreet informeren.
Er zijn gratis stalen beschikbaar van alle soorten TENA/ MOLICARE incontinentieverbanden

Wij bieden u tot 40% korting op incontinentiemateriaal

lees meer

FURTERER

Nieuw in ons gamma de haarverzorgingen van Furterer op basis van 100% natuurlijke etherische oliën en plantenextracten!!

MEDELA

Sinds kort behoort onze apotheek tot de "preffered apothekers" waarbij je terecht kan voor de verhuur van het professionele symphony aflkolftoestel, voor de aankoop van alle toebehoren en uiteraard voor het nodige advies en begeleiding mbt het geven van borstvoeding en/of het afkolven!!

Lees meer via deze link.

Cookies - Privacy - Oostmalseweg 102 2340 BEERSE - 014 61 82 29 - info@apotheekmeeusen.be - APB: 130405